Próbálkoztál már Te is többféle megoldással,
de eddig nem sikerült megtalálni azt a fekhelyet,
melyről reggel pihenten, a hátfájást feledve
indulhatna napod?

 

 

Fájós gerincGábor ismét kínzó hátfájással ébredt, nem tudta mire vélni. Alig múlt negyven, rendszeresen kosarazik a helyi öregfiúk csapatában, néhány hónapja - az első derékfájós napok óta - hétvégente lejár az uszodába is. Munkahelyén ugyan vezető beosztásban, feszült munkatempóban dolgozik, de kéthavonta engedélyez magának stresszmentes hosszú hétvégét párjával együtt, lehetőleg olyan eldugott helyen, ahol a mobilja sem működik. Irodai - matuzsálemi kort megért - karosszékét modern deréktámaszos görgős székre cserélte, autója ülésfűtését a csípős novemberi reggeleken gondolkodás nélkül bekapcsolja, s az elmúlt két éjszakát Zoli, a csontkovács tanácsára a padlón töltött.

 
 

Ugye Te is találkoztál már azzal a "jó tanáccsal", hogy fájós háttal jó kemény padlón, parkettán érdemes éjszakázni, hogy reggelre hűlt helye legyen a fájdalomnak?! Van akinél valamelyest segít a kemény fekhely, többségünk azonban összetörten és reményvesztetten ébred a spártai nyoszolyáján. Vajon miért?

 

A válasz egyszerűbb, mint gondolnád! Ahhoz, hogy az éjszakai pihenés során testünk,-esetünkben különös hangsúllyal hátunk-, regenerálódni, megújulni tudjon, biztosítaniuk kell gerincoszlopunk tehermentesítését, hiszen a hát-, nyak- és derékfájást szinte minden esetben épp a gerinc kóros elváltozása, deformálódása okozza.

 
 

Rendben, de mit jelent
a tehermentes gerinc és hogyan tudom biztosítani azt?

 

Azt mindnyájan tudjuk, hogy gerincünket nem álló- és ülőhelyzetre "tervezték", hanem négykézlábon járásra, a hátfájás tehát tulajdonképpen egyidős a kétlábon járással. A csigolyáinkat elválasztó porckorongok, mint állandó mechanikai igénybevételnek kitett lengéscsillapítók dolgoznak, kopásuk, elhasználódásuk óhatatlan, többnyire ez okozza fájdalmainkat. Az úszás, masszázs és egyéb aktivitások mellett nagy szolgálatot teszünk gerincünknek, ha időről-időre tehermentesítjük azt.

 

A tehermentes gerinc azt jelenti, hogy a test teljes felületén dinamikusan alátámasztott, a gerincoszlop helyzete vízszintes és az alátámasztás eredményeképp gerincünk semmilyen terhet nem visel. Az alátámasztás, vagyis a fekhely kulcsfontosságú tehát éjszakáink minősége és gerincünk egészsége szempontjából.

 

Vizsgáljuk meg, melyik az ideális megoldás - kemény vagy puha ágy mellett döntsünk?! Először nézzük a kemény ágy esetét: ha fekhelyünk kemény, akkor gerincünk meggörbül, mintegy "S" alakot vesz fel a kemény alátámasztás hatására, hiszen oldalfekvés esetén a váll és csípő, hanyatt fekve pedig a hát és fenék részek nyomódnak, míg a köztük lévő gerincszakasz "lóg", támasz nélkül marad. Nem jobb a helyzet puha ágy esetén sem, mert ott meg a fent említett testrészeknél túlzottan besüpped az ágy, gerincünk ismét alátámasztás nélkül marad alvás közben - "U" alakban hajlik meg.

 
 

Fekvésmódok

 

A probléma mindkét esetben ugyanaz - már apró eltérések, kisebb gerincdeformitás estén is jelentkezhet hát- és derékfájás, nyakmerevség, csípőízületi fájdalom vagy akár keringési zavarok. Ennek következtében garantált a nyugtalanul átforgolódott, álmatlan éjszaka, és reggelre a kialvatlan, durcás és fájdalmas ébredés.

 

Megoldást, olyan, dinamikus alátámasztást nyújtó ágy jelent, mely épp annyira nyomódik a kijjebb álló (váll, csípő) tesztrészek alatt, hogy a gerinc vízszintesbe kerüljön, s az így kialakuló optimális testhelyzet lehetővé teszi az ideális pihenést, alvást, regenerálódást.

 
 

Jó hírem van minden derék - és hátfájással küzdő olvasónak, tehát akár Neked is!

 

A gerinc - és derékfájás többé nem ok a reggeli kialvatlanságra, mert van olyan ágy, mely a hátfájósok számára biztosít tökéletes pihenést, fájdalommentes ébredést.

 
 

Egy ágy, melyen újra úgy tudsz aludni, mint kisbaba korodban, reggel pedig úgy pattansz fel róla, hogy "ide nekem az oroszlánt"!

 

A Naturhome Gerincdoktor ágybetétrendszer - itt most az ágykeret és bútor kérdéséről nem beszélek, majd később, hiszen ezek elsősorban az aktuális trendnek megfelelő, a vizuális igényünket szolgáló, de az egészséges alvás szempontjából "másodrangú" játékosok - ez olyan hármas egységből álló rendszer, mely rajta fekve biztosítja testünk számára a tökéletes pihenést.

 

Gerincdoktor ágybetét

 
 

Mi ez a hármas egység?
Az ágykeret belsejében elhelyezkedő, de fizikailag attól teljesen különálló ágybetétrendszer három eleme a tartókeret, a duplasoros lécesbetét és a biomatrac.

 
 

A bioágy sava-borsa, a lécesbetét -
vele friss és energikus az ébredés reggelente

 

Gerincdoktor egybetét az ágykeretbenEnnek a hármas egységnek legfontosabb eleme a lécesbetét. Azért a legfontosabb, mert speciális, duplasoros kialakításának köszönhetően a felső lécsor rugalmasan követi a test vonalát, alátámasztja annak minden pontját, biztosítva ezzel a pihentető és regeneráló alvás legfontosabb feltételét, a tehermentesítést. Ha testünk, s gerincünk a pihenés ideje alatt tehermentes, akkor az azt jelenti, hogy nincsenek feszülési pontok, nem zsibbad el a karom, vagy a vállam, nem "akadozik" a vérellátás, nem kényszerülök alvás közben többször fekvési pozíciót váltani, magyarán nem forgolódom, hanem nyugodtan, hosszan tudok mély álomban aludni.

 

Mialatt a felső lécsor támaszt, addig az alsó lécsor, melynek lécei konzolosan túlnyúló tartóként fekszenek a tartókereten, továbbítják a terhelést a keretnek. Nagyon fontos, egyedülálló tulajdonsága a lécesbetétnek - szemben más gyártók léceivel -, hogy az alsó és felső lécsor rugalmas testekkel - ún. latexcsíkokkal van kapcsolva, azaz folyamatosan együtt dolgozik. Gyakorlatilag ennek következtében képes dinamikusan biztosítani a test alátámasztását, s az így kialakuló folyamatosan optimális testhelyzet védi a gerincet és lehetővé teszi az ideális pihenést, alvást, regenerálódást.

 

Ez az utolsó mondat nagyon fontos, kérlek, olvasd is el még egyszer!

 

Motoros ágybetétA lényeg, tehát hogy gerincedet ez az ágybetét folyamatosan tehermentesen, egyenesben tartja, így nem rögzülhet és válhat idülté a napközbeni rossz testtartásnak, kényelmetlen cipőnek, a kicsit több nasi miatti túlsúlynak - és még sorolhatnám minek - köszönhető gerincdeformitás.

Egy kis kitérő: épp a fentiek okán óvok mindenkit például a vízágytól. A vízágy, ha belefekszünk, testünk lenyomatát, akár egy gipszöntvény őrzi. Semmi esély arra, hogy az esetleg már kialakulóban lévő ,- és ahogy a gyerekeink nőnek, hát, mi sem leszünk fiatalabbak, egyre inkább számíthatunk rá-, pici eltérések normál helyzetbe kerüljenek, megakadályozva a további probléma kialakulását. Sokszor hajlamosak vagyunk lebecsülni a gerinc fontosságát, pedig nem szabad, hiszen számos ideg, mirigy, szövet és szerv felett karmesterkedik, egészségünk egyik sarokköve - oda kell figyelnünk rá!

 
 

Szép álmaink és kényelmünk záloga, a matrac

 

MatracstúdióÉs most vissza a háromrészes betétrendszeréhez: a lécesbetétet és tartókeretet már ismered, ismerkedj meg a biomatrac előnyeivel is. A matrac szerepe ebben a 'jól összeszokott csapatban' a kényelem biztosítása. Ha csupán a lécesbetétre feküdnél - megtehetnéd, mint ahogy súlyos gerincproblémákkal küzdők meg is teszik, csupán gyapjúderékaljat tesznek a lécesre, hogy minél intenzívebben tudjon alakulni a gerincük -, tehát ha a pőre lécekre feküdnél, nem éreznéd jól magad, mert az első fordulásnál beszorulna a könyököd két léc közé, és túl keménynek, fapadosnak találnád fekhelyed. A matrac, ha jól és személyre szabottan van megválasztva, igazi ággyá, kényelmes és komfortos fekhellyé alakítja a szuper gerincformálót.

 

A biomatrac kiválasztásánál, illetve a számodra ideális, személyre szabott ágybetét összeállításánál szaktudásunk, s több éves tapasztalatunk áll segítségedre. Csupán néhány kérdés alvási szokásaiddal, és Veled kapcsolatban, s pontosan fogod tudni, hogy számodra, a tested és gerinced számára, melyik matrac, milyen ágybetét az ideális.

 

Meglévő ágy ágybetétjét, bármekkora méretben elkészítjük - de franciaágy esetén mindig két ágybetét egységet javasolunk. Hogy miért? Mert akkor tud a betét éjszaka Érted , a Te gerinced egészségéért dolgozni, ha Te fekszel rajta. Nem beszélve arról, hogy attól, hogy pároddal szeretitek egymást, nem biztos, hogy egy súlycsoportba is tartoztok. "Két külön ágybetét?- szó sem lehet róla!" - Neked is ez jutott eszedbe? Tartasz tőle, hogy ezáltal "eltávolodtok" egymástól? Ne aggódj! Gondoskodtunk róla, hogy ne legyen rés közöttetek: mivel a betétek egy ágykeretben vannak elhelyezve, így nem tudnak szétcsúszni, tehát nem lesz lyuk közöttetek! De ha ez ügyben további biztonsági tényezőket szeretnénk beiktatni - arra is van mód!

 

Gerincünk kényelméről gondoskodtunk,
mi kell még a pihentető alváshoz, friss ébredéshez?

 

Gyapjúval az ágybanAhhoz, hogy ne csak kényelmesen, de a regeneráló mélyalvás fázisában hosszan és nyugodtan tudjunk aludni, tehát valóban pihenten ébredjünk, aktív segítséget nyújt a gondosan kiválasztott, természetes alapanyagú ágynemű: finom, puha takaró, használója számára minden igényét kielégítő párna, valamint egy az elektroszmogot és földsugárzásokat árnyékoló alsó takaró, vagy ahogy mi nevezzük, derékalj.

 
 

Naturhome ágy, ágybetét és biomatrac
egészségpénztári finanszírozással

 

Ha egészségpénztári tag vagy, akkor feltétlenül érdemes megismerkedned az ágybetéttel, mert az ORKI által bevizsgált és regisztrált orvostechnikai eszköz. Ez a minősítés - azon túl hogy garantálja számodra, hogy egészséged érdekében a legjobb eszköz mellett döntesz -, azt is jelenti, hogy 2007. június 1. után, az egészségpénztári szolgáltatásokat érintő jogszabályváltozást követően is SZJA mentesen, a pénztár általi teljes finanszírozással tudod megvásárolni betétrendszered.

 

Túl az ágybetéten, ami egészséged szempontjából fontos - komplett ágyat, illetve a háló teljes berendezését, szőnyegtől a komódokon át az éjjeli lámpáig megtalálhatsz nálunk.

 
 

Bútor - ínyenceknek!

 

Az ágykeret és a bútor - ahogy már az elején is jeleztem - az "igaz úri huncutságok" a mi életünkben. Hogy miért írom ezt? Az elmúlt tíz évben sokszor hallottam a vevők szájából, hogy "jó, jó, a betét rendben is lenne, kell a derekamra, de minek vegyem meg ezt a keretet hozzá?! A négybetűs multiknál, vagy a Fenyőbútordában féláron kapok ilyet!"

Ez így van, ránézésre hasonlót lehet találni, ezzel nem is szeretnénk konkurálni. Én és a Naturhome azonban úgy gondoljuk, hogy a bútor (és itt nem csak a hálószobai, de a lakás valamennyi bútora) túl azon, hogy betölti praktikus funkcióját - a gardrób elnyeli kicsik és nagyok cipőjét, pulcsiját, kabátját, a fotel kedélyesen hívogat a vasárnapi ebéd utáni kellemes sziesztára, a komód helyet ad a fehérneműknek - túl azon, hogy kiszolgál bennünket, vizuális élménnyel gazdagítja mindennapjainkat.

Vannak alapanyagok, elsősorban a természetben fellelhető nyersanyagok, a növényi és állati rostok és szálak, úgymint fa, gyapjú, pamut, selyem, réz ect. melyeknek úgy a látványa, mint a tapintása igen kedvezően hat ránk, jótékonyan befolyásolják mindennapi tevékenységeinket. Ez mindegyikre igaz - legyen az ágy, bútor, vagy akár gyapjúpárna.

Gondolatainkat tetteink igazolják - a Naturhome kizárólag olyan bútorokat kínál Neked, melyek harmóniát és békességet visznek a hálóba, a válogatott tömörfa természetességével, a mesteri kézimunka páratlan szépségével és a természet közelségével ajándékoznak meg nap, mint nap.