Feltétlen próbáld ki még ma este!

 

 

 Van itt valamit, amit ha nehezen alszol el imádni fogsz, de ha könnyedén, akkor is - komolyan!

 Csodálatos, mert semmi kemikália, de még csak enyhe kémiai reakció sincs, nem kell bevenni, nem kell megenni, meginni, magadra ragasztani - semmi fizikai kontaktus, csak nyitott fülek és dallamok. Tudjuk jól, számtalan kutatás ismerteti a zene idegrendszerünkre, elménkre gyakorolt intenzív hatását.

 Valószínű Te is tapasztaltad, hogy bizonyos dallamok beindítanak, alig bírsz magaddal, mások meg elandalítanak, megnyugtatnak.

 Az intenzív, gyors ritmusok stimulálják, mintegy turbózzák az agyhullámokat, s ezáltal serkentik az aktív gondolkodást, míg a lágy, lassú tempójú melódiák lelassítanak, megnyugtatnak. Ma már hatékony alternatív gyógymódként alkalmaznak zeneterápiát a fájdalom csillapítására, depressziós állapot kezelése során és a testi-lelki ellazulás, az esti elalvás elősegítése kapcsán. 

No, pont ilyen mesés, pontosabban altató dallamsort alkotott Tangram, alias Fabók Péter. Általában nem vagyok túl jó alany különféle altatók kipróbálására, mert nincsenek elalvási gondjaim, gyakorlatilag alig 'párnát érek' már álmodom, de néhány évvel ezelőtt volt egy igen hajszolt időszakom rengeteg munkával. Sokszor kerültem hajnali 3-4 között ágyba, tele tervekkel, megoldandó feladatokkal. Bár tudtam, hogy mindjárt 7 és akkor menthetetlenül kelni kell, mert jönnek a kicsik - gondolataim cikáztak, képtelen voltam elaludni.

 Ha voltál már így, tudod Te is - ha nem, oltári szerencsés vagy! - az ilyen álmatlan hajnalokon csigalassúsággal vánszorognak a percek, állni látszik az idő... 

No, nem ragozom, néhány ilyen álmatlan, keservesen lassú hajnal után találtam rá Fabók Péter zenéjére, a Mindwaves-re. Hogy a ritmus-e, vagy a hangok formája, a dallamok kavalkádja teszi - mindegy is, néhány perc és jóleső, mély álmot ad.

 Hihetetlen és csodálatos érzés, ahogy a hangokat hallva az elme nyugalmat kap, a dallamsor elringat. 

Páratlan élmény, megunhatalnan, mesés érzés -

 klikk a linkre, hallgasd: http://tangr.am/download/mindwaves 
 

 Ezúton is - immár sokadszor - el nem múló tisztelettel és köszönettel ezért a csodáért - és azért, hogy szabadon elérhetővé teszi - Tangramnak!

 

Ha Neked is van kedvenc álomhozó muszikád, osszd meg velünk - hadd halljuk!:)

 

Addig is pihentető, szép estét, aludj JÓL,

 

Gyöngyi
a naturhome szépálom felelőse

 

Ha szeretnél értesítést a következő írásról, itt add meg az e-mail címed: www.naturhome.hu/alvas-magazin